Over Ons

Wij zijn een kleine hobby Cattery voor Noorse Boskat in Heerenveen. Onze doelstelling is het fokken van mooie maar vooral gezonde katten met een goed karakter. Al onze katten lopen rond in huis, zowel volwassen als kitten. Dit zorgt ervoor dat de katten een sociaal en gezellig karakter krijgen.

Waar testen wij op?

Wij laten onze katten op FIV en FELV en meerdere erfelijke aandoeningen via DNA testen. (waar onder PKdef en GSD-IV) PKD en CIN doormiddel van echo voor de Noorse Boskat is er geen DNA test beschikbaar voor PKD. PKD screening hoeft maar 1 keer.
Ook screenen wij op HCM doormiddel van echo (helaas is er nog geen DNA test) de eerste keer als de kat rond 1,5 jaar oud is daarna voor ieder nestje.
Testen, verslagen echo screening en stambomen van de ouder dieren zijn ter inzage bij interesse voor een kitten.

Als het kitten verhuist

Als een kitten verhuist is het meerdere keren ontwormd. Minimaal 2 x door de dierenarts onderzocht. Heeft het 2 x de reguliere entingen gehad. De eerste tussen de 9 en 12 weken de tweede 3 weken later tussen de 12 en 15 weken. Al onze kittens worden gechipt met een Virbac chip en geregistreerd. Een kitten krijgt een stamboom, Europees dierenpaspoort en kittenpakket mee.

"Wij verkopen geen kitten aan mensen die katten in kooien houden."

"Kittens mogen pas verhuizen als ze 16 weken oud zijn en een minimaal gewicht hebben van 1000 gram. Onder geen enkele voorwaarde eerder."

Interesse?

Heeft u interesse in eventuele kittens bel of mail ons dan even. Vertel dan meteen iets over uzelf, zoals waarom u een Noorse Boskat wilt, uw woon- en gezinssituatie. Wij willen ook graag weten of u liefhebber of fokker bent.

Wanneer bent u een fokker? Deze grens ligt voor elke cattery anders. Uitervaring weten we dat "één keer een nestje" leidt naar meer nestjes. Daarom zien wij mensen die slechts één keer een nestje willen ook als fokkers.

U bent altijd van harte welkom vrijblijvend kennis te komen maken met de eventuele kittens. U kunt dan ook de testen, stambomen en contract inkijken.

Rabiës enting

Indien gewenst kan het kitten worden geent tegen rabiës. Houd er wel rekening mee dat een kitten dat pas met 15 i.p.v. 12 weken tegen Rabiës geënt kan worden, pas met 18 weken mag verhuizen. Kittens die naar het buitenland verhuizen moeten altijd tegen Rabiës geënt worden.